mensvärk!

Som ni alla vet så kan man ha ett fruktansvärt humör när det är dax för mens eller under tiden. Man är lätt irriterad och stör sig på saker hela tiden. Folk runt om kring tycker nog att man är en riktig sur *****, men då får de inte glömma bort att man faktiskt kan ha riktigt ont, alltså en himla mensvärk vilket inte är så roligt. Skälv hade jag mycket mensvärk innan men nu på sista tiden har det inte varit så farligt. Tänkte tipsa om vad man kan göra åt mensvärken.

Äta choklad, kanske inte det bästa men absolut en garanti som hjälper i alla fall på mig och på folk jag känner. Ofta kan man bli sugen på sötsaker när man ska få mens men just choklad lindrar värken konstigt nog. prova så ska du få se.

Värme/vete kudde,  en sådan som du värmer i mikron ca 3 minuter och sedan håller sig varm i minst en halvtimme. Vi har en här hemma som man kan fästa runt sig som ett bälte. Jag brukar sätta den runt länden alltså nere vid svanken och runt midjan det brukar värma gott och hjälpa rätt bra. Just den kudden vi har finns att köpa på ICA Maxi.

Ta en vam dusch, att gå in och ställa sig i ducshen med en hård stråle med jätte varm vatten typ 40 grader brukar vara det allra bästa, inte lägga sig i ett varmt bad utan låta det ståla på kroppen och låt vattnet vara så varmt som möjligt.

Sola solarium,  just det här med värme är nog viktigt och avkoppling, för ofta när man har mensvärk så spänner man sig hela tiden eftersom att det gör så ont. Att då lägga sig i ett solarium och få både värme och avkoppling är väldigt skönt, sen att få lite färg på kroppen är ju aldrig fel.


Kommentarer

bring it on:

Namn:
vi minns dig!

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

åsikt:

Trackback
RSS 2.0